Photography 15. november 2017

Practice makes progress

Det gikk noen dager siden forrige oppdatering. Det skyldes at E er på jobbreise og da må jeg rett og slett benytte tiden til et aldri så lite Game of Thrones maraton ? Ja jeg har hengt litt etter så begynte ikke å se det før i høst.. Men nå er jeg helt hekta!! Er ikke få ganger jeg har sittet fullstendig oppslukt både i vantro og glede! For en serie! Gleder meg sykt til siste sesong!! Men nok om min serie avhengighet, var jo ikke det jeg egentlig skulle dele med dere, ble bare en avsporing fra min side..hehe!

Det jeg skulle dele med dere i dag var litt om foto interessen min. Jeg kommer nok aldri til å bli noen naturfotograf, for den interessen har jeg ikke, er jeg i skogen foretrekker jeg å benytte tiden til å gå tur. Men det å få lov til å ta bilder av mennesker derimot, det synes jeg er kjempe gøy! Jeg jobber stort sett med naturlig lys og on location når jeg fotograferer. Selvfølgelig byr det på utfordringer når man verken har studio eller jobber med blitz, men for å være ærlig trives jeg faktisk best å jobbe på denne måten. Jeg kjøpte meg blitz i sommer for å teste, men ble egentlig aldri helt venn med denne, så inntil jeg eventuelt kommer på andre tanker er det naturlig lys som gjelder. Når man jobber med naturlig lys sier det seg selv at vinteren er en utfordring, derfor har det også foreløpig blitt flest oppdrag i sommerhalvåret. Selv om jeg ikke har noe studio å bruke foretrekker jeg uansett å ta bilder on location, for synes ofte at det gir mer liv til bildene. Selvfølgelig synes jeg bilder tatt i studio også er fint, men føler at jeg har funnet en stil som passer meg bra. Er vel det det handler om også, å finne ut hva som er «sin greie» innenfor området.

Det har ikke vært alt for mye tid til å dyrke fotointeressen tidligere, men nå har jeg endelig begynt å rydde mer plass til den. Jeg har lyst til å utvikle meg og lære mye mer når det kommer til både det å ta bilder og det å redigere. Jeg digger nemlig å ha muligheten til å være kreativ på denne måten. Og når jeg ser hvor flink min gode venninne og læremester er så gir det meg et tonn av motivasjon og inspirasjon til å strebe etter å bli bedre.

Dette med å blogge gjør også at jeg må bruke ferdighetene mine mer i «hverdagen». Føler det er en smart måte å hold kunnskapen ved like, for før ble det litt lenge mellom hver gang jeg tok i kameraet og da tar det litt tid før man blir varm i trøya igjen. Samtidig som det er vanskelig å utvikle seg når man ikke øver jevnt og trutt. Derfor har jeg nå laget meg en tidsplan sånn at det skal bli litt foto hver uke ? Skal man bli bedre på noe er det øving som gjelder, uansett hva her i livet ♥

Leave a Reply