Fitness 8. november 2017

Let’s get real

På tide med en liten oppklaring her føler jeg. De fleste vet jo at jeg trener en del og når jeg møter venner og bekjente får jeg ofte høre «at du er jo så flink til å trene». Det er veldig hyggelig at folk synes det, men la oss få en ting klart det er ikke sånn at jeg alltid har LYST til å trene. Jeg er ikke noe supermenneske som spretter opp av senga hver morgen frisk og rask kjempe klar for en ny treningsøkt. Virkeligheten er en helt annen. Jeg er ofte halv dø når vekkerklokka ringer og jeg sleper meg vel mer inn på badet enn noe annet. Etter en ansiktsvask begynner jeg som oftest å komme litt mer til meg selv. Men som jeg har sakt før er jeg ekstremt surrete om morgenen, rett og slett fordi jeg er trøtt. I forrige uke klarte jeg for eksempel å komme på jobb med genseren på vranga, var nesten lunsjtider før jeg innså at jeg ikke hadde klart å kle på meg riktig.. typisk meg! Haha!

Men hvor vil jeg egentlig med dette?! Jo jeg vil si at jeg er nok ganske lik som deg, jeg har som alle andre dager hvor jeg heller skulle ligget litt lengre under dyna eller ligget på sofaen å spist potetgull istedenfor å ta meg en løpetur. Det er helt naturlig å ha dager der man er mindre motivert, men det gjelder å ta seg selv i nakken og innse at en avtale med deg selv er like viktig som en avtale med andre. Har jeg sakt at jeg skal trene den dagen, ja da skal jeg det. Og veit du, den følelsen etter at man er ferdig med en økt man i utgangspunktet ikke hadde lyst til å gjennomføre det er godfølelsen sin det. Jeg har faktisk også hatt noen av mine beste økter på dager hvor jeg har vært lite motivert. Da har jeg ofte hatt lav forventning til økta, men så har jeg plutselig klint til med ny PR i flere øvelser – snakk om mestringsfølelse! Så det jeg vel egentlig prøver å si er at vi har alle dager som er litt tyngre enn andre, men du må bare bestemme deg for hva som er viktig for deg. For meg er det viktig å få gjennomført treningsøktene mine, så derfor prøver jeg alltid å overholde avtalene mine. Men det betyr ikke at jeg ikke har dager som ikke blir tilbringt på sofaen. . Jeg er som alle andre, det går opp og ned,  men skal jeg nå målet mitt må jeg ha disiplin nok til å gjennomføre ukesplanen min. Sånn er det bare.

 

You will never always be motivated, you have to learn how to be desciplined

Leave a Reply